Drie Nederlandse titels Kyokushin-Karate Junioren.


Op de Open Nederlandse Kyokushin-karatekampioenschappen voor junioren (12 t/m 17 jaar), die dit weekeinde in Krimpen a/d Lek zijn gehouden, hebben de karateka’s van Budokai Dordrecht wederom uitmuntend gepresteerd. Drie Nederlandse titels en een derde plaats werden naar de Merwestad gehaald.

Joey Verwilligen prolongeerde zijn titel van 2007 bij de 16-17 jarigen in het middengewicht. Vier partijen moest Joey winnen om de finale te halen. De finale tegen Declan Echteheld was er een waarbij iedereen zijn hart vast hield. Na een serie stoten en trappen belandde de voet van Echteheld plots op de kin van de Dordtenaar, waardoor de karateka uit Berkel plots een waza-ari voorstond. Er restte nog slecht 30 seconden. Joey Verwilligen moest versnellen en wonder boven wonder wist hij met eveneens een hoge trap de winst weer gelijk te trekken. Hierna bleef Joey als een roofdier zijn tegenstander met een regen van stoten en trappen bestoken en kon uiteindelijk de zege mee naar huis nemen.

De koele en berekende Davey Huijbens won de kampioenstitel bij de 14-15 jarigen eveneens in het middengewicht. Met afwisselende stoot-trap combinaties werden alle vier partijen zonder reëel gevaar gewonnen . Alles wat Davey deed was scherp en snoeihard en leek op volwassenen wedstrijden. van Davey Huijbens zullen we ongetwijfeld nog meer gaan horen.

Shirley Schut veroverde de titel bij de meisjes 12-13 jarigen in het lichtgewicht. Ook zij won al haar partijen met duidelijke overmacht, hoewel zij nog wel een waarschuwing kreeg voor een (per ongeluk) toegepaste onreglementaire stoot naar het gezicht. Een unieke prestatie van Shirley, daar het de eerste keer was dat zij aan een NK meedeed.

Uiteindelijk werd Gino Rietdijk ook nog derde bij de jongens 12-13 jarigen in het lichtgewicht.

Ricardo Filemon presteerde ook goed, won drie partijen (waarvan twee tegen Poolse tegenstanders), maar struikelde uiteindelijk in de halve finale. Zou hij deze gewonnen hebben, dan had hij in de finale aan moeten treden tegen clubgenoot Joey Verwilligen. Het mocht niet zo zijn en in zijn strijd om de derde en vierde plaats werd hij uiteindelijk vierde.

Op 22 november zal Joey verwilligen acte de presénce geven op de Europese kampioenschappen, welke in Varna, Bulgarije worden gehouden.

Leave a Comment