Ger Hoogeveen sr. kampioen van Amerika


New York,

Zaterdag 20 september zijn de “All American Open Karate Championships 2008” gehouden in New York. Vanuit Nederland is een groep vorige week donderdag naar de VS vertrokken om mee te doen aan deze kampioenschappen, die na de wereldkampioenschappen als zwaarste op wereldniveau gelden.

Het Nederlandse team bestond uit: sempai Raymon de Hoog, sempai Ger Hoogeveen sr, Ferry Hoogeveen en sempai Victor Teixeira, allen onder toeziend oog van bondscoach shihan Eric Constancia.

Raymon, Ferry en Victor zijn alledrie uitgeschakeld in de open gewichtsklasse.
De “Top of the Bill” van dit jaarlijks terugkerende evenement zijn al jaren de Brazilianen, die als enorme vechtmachines bekend staan. Bekende namen als Glaube Feitosa en Ewerton Teixeira (géén familie van Victor) hebben jarenlang de titels voor zich opgeëist. Beide topvechters doen nu niet meer mee omdat ze tegenwoordig in het (professionele) K-1 circuit uitkomen, maar andere jonge Brazilianen nemen hun plaats in, evenals topvechters uit Japan, Rusland en andere delen van de wereld.
De Brazilianen zijn na 10 jaar onttroond. Er is een Bulgaar 1e geworden. Europa loopt eindelijk in op landen zoals Brazilie en Japan.

De 45-jarige Ger Hoogeveen sr. besloot na jaren geen wedstrijden meer te hebben gevochten, te gaan trainen voor de poule “Senior Men Open”. In deze poule strijden karateka’s vanaf 40 jaar en ouder om de titel. Ger heeft zijn eerste partijen gewonnen zodat hij in de finale kwam te staan tegen de 4-voudig kampioen Jacek Synoradzki uit Polen. Ger wist overtuigend deze partij te winnen, zodat hij zich nu senior kampioen van Amerika mag noemen.

De uitslagen van deze kampioenschappen kun je vinden op: www.kyokushinkarate.com

Osu.

Leave a Comment