Hieronder de namen van alle instructeurs bij Budokai Vleesenbeek.
Door op de namen te klikken krijgt u een foto en informatie te zien van: Jan Vleesenbeek, Raymon de Hoog, Ger Hoogeveen, Leslie Naaktgeboren, Theo van der Sluisen Ben van der Waal .

Shihan Jan Vleesenbeek (7e Dan)

NIC_229149 jaar alweer actief in het Kyokushin-karate. In 1965 begonnen bij Shihan Loek Hollander bij zijn toenmalige dojo in Dordrecht. Binnen 2 1/2 jaar behaalde jan de zwarte band (1e Dan). Dit examen werd tijdens de 1e Internationale zomerschool in 1968 in Ermelo afgenomen door de in 1994 overleden grootmeester Mas. Oyama. In 1970 werd Jan Vleesenbeek door de toenmalige leiding van buurthuis “De Ducdalf” gevraagd om wat “ontspoorde ” jonge vechtersbazen de pedagogische aspecten en discipline van het Kyokushin-karate bij te brengen De toen zelf pas 21-jarige Jan deed dat met veel plezier.

Later ontpopte Jan Vleesenbeek zich als trainer/coach tot een karateka van Internationale faam. Zo werd hij in 1991 door de NKKO aangesteld als bondscoach. Een functie die Jan met veel bezieling en passie voor meer dan tien jaren heeft bekleed. Zijn bekendste pupillen zijn uiteraard Peter Smit, Robert van Boxel en Berry Stal, maar ook vele anderen behaalden onder zijn leiding vele internationale en Nationale titels. Vanuit Japan werd Jan Vleesenbeek in 1993 tenslotte door Mas. Oyama tot 5e Dan bevorderd, enkele maanden voor het overlijden van de grootmeester.

Op dit moment bezit Jan de 7e Dan, die hem tijdens de World Cup 2013 in Japan werd uitgereikt door de President van de KWF, Shihan Loek Hollander in het bijzijn van het volledige bestuur van de KWF. Nog steeds traint “Shihan ” Jan met veel bezieling de jeugd en wordt regelmatig gecomplimenteerd door ouders, vanwege de positieve veranderingen die de jongelingen ondergaan door de discipline en gedragscode, die inherent is aan de beoefening van het Kyokushin-karate. Ook wordt hij nog regelmatig samen met o.a. Shihan Hollander uitgenodigd om in binnen en buitenland zomerkampen te leiden. Alles onder het motto “no pain, no gain”, want zonder een zware en gedegen fysieke en mentale training kun je nooit groeien tot oprecht karateka in de compromisloze wereld van Mas. Oyama\’s Kyokushin-karate, is zijn mening.

 

Ger Hoogeveen (4e Dan)

nummer_4_-_ger_hoogeveen

Ger is op 23 augustus 1963 geboren en op 14 jarige leeftijd begonnen met Wadokai karate bij Muilwijk. Op school kreeg hij een woordenwisseling, met een toenmalige leerling van Vleesenbeek, waarin hij zei dat Kyokushin maar niks was. De andere dag werd hij aangesproken op straat door Shihan Vleesenbeek zelf die tegen hem zei dat hij maar eens mee moest trainen. Ger wilde zich niet laten kennen en stemde hiermee in. Die avond is hij er achter gekomen wat Kyokushin voor stijl is.

Hij heeft vele eerste en tweede plaatsen behaald op diverse toernooien in binnen- en buitenland. Hij is Nederlands kampioen breken geweest. Hij heeft met Peter Smit in het Nederlandse team gezeten. Hij heeft op zowel het Nederlandse als het Europees Kampioenschap gevochten.

Op de wedstrijdmat of in de dojo heeft hij tegen velen gevochten. Met name Peter Smit, Frank Lobman, Michel Wedel, de gebroeders Gordeau, Koen Scharrenberg, Eric Constancia, de Hongaren Bodi en Pico, de laatste een reus van 2 meter 10, maar ook nog vele anderen. Hij heeft tot zijn 25e getraind, maar moest daarna stoppen wegens 3 hernia operaties.

Ger:”Ik ben terug gekomen door het verliezen van mijn dierbare vriend Peter Smit. Tegen Shihan maakte ik de belofte om mijn eerste dan te halen. Anderhalf jaar lang heb ik alles aan de kant gezet en het is gelukt. Peter is mijn grote voorbeeld, zoals hij trainde kunnen er maar een paar hem na doen. In de dojo hangt een bord waarop staat talent is mooi, maar mentaliteit is alles. Ik vind dat dat spreekwoord bij hem hoorde.”

De laatste keer heeft Ger wedstrijden gevochten op 45 jarige leeftijd. Na een zes weken lange voorbereiding door Shihan Jan Vleesenbeek, deed Ger mee op de All Open America kampioenschappen in New York. Dit was in september 2008. Uiteindelijk stond Ger in de finale tegenover een Poolse tegenstander die al vier keer eerder dit kampioenschap op zijn naam heeft weten te schrijven, maar van zijn troon gestoten werd door Ger.

 

Leslie Naaktgeboren (3e Dan)

NIC_2260Is geboren op 21 december 1971. Leslie weegt 100 kg en is 187 lang. Hij is in 1984 begonnen
met Karate in Rotterdam wat hij tot 1988 heeft gedaan. In 1985 is hij tevens
kickboksen erbij gaan trainen, wat hij tot 1998 heeft beoefend. In het jaar
1998 is hij wederom met Kyokushin-Karate  begonnen bij Shihan Loek Hollander
in Rotterdam. Hij heeft daar 2 jaar getraind en zijn 4e kyu behaald. Leslie
wilde toen meer wedstrijdgericht gaan trainen en heeft in het jaar 2000 de
overstap naar Budokai Vleesenbeek gemaakt,  waar hij in 2004 geslaagd is voor
zijn zwarte band (1e Dan). Leslie heeft op het zomerkamp in Papendal in 2007 zijn 2e Dan behaald en tijdens het zomerkamp in 2015 zijn 3e Dan.

Leslie heeft diverse kickbokswedstrijden
gevochten. Hij heeft in de Nwl klasse en in de C-klasse  partijen gevochten.
Hier heeft hij totaal in beide klassen 8 wedstrijden gevochten, waarvan er 5
winstpartijen waren, 1 onbeslist, en 2 verliespartijen.

Leslie heeft diverse prijzen in het Kyokushin-Karate weten te behalen:
3e  prijs 14-02-1988 (silent dragon)
1e  prijs 10-04-1988 (Joop Verschoof)
3e prijs 16-04-1999( Goudse kampioenschappen)
1e  plaats Nederlands kampioenschappen kyu-graden 2002 (+90 kg)
1e  plaats Nederlands kampioenschappen kyu-graden 2003 (+90 kg)
2e  plaats Dutch open kyokushin 04-04-2004 (+90 kg)
3e  plaats Dutch open kyokushin 23-01-2005 (+90 kg)
Best tamesi-wara prijs Dutch open 23-01-2005.

Raymon de Hoog (3e Dan)

NIC_2266Is eind 1992 begonnen met Kyokushin-Karate in de Dojo bij Shihan Jan Vleesenbeek. Hij is geboren op 17 december 1985 en weegt 80 kg.
Raymon heeft tegelijkertijd met Leslie zijn zwarte band(1e Dan) in juli 2004 behaald. Dit was op het internationale zomerkamp in Heino. Tijdens het zomerkamp van 2006 heeft hij zijn 2e Dan gehaald.
Raymon heeft zijn 3e Dan tijdens het zomerkamp van 2009 behaald.
Raymon heeft de volgende prijzen in het Kyokushin-Karate gehaald:
1e prijs Jeugdtoernooi te Dordrecht (1994)
1e prijs Nederlandse Kampioenschappen Jeugd te Dordrecht (1999)
1e prijs Nederlandse Kampioenschappen Kyu graden te Zutphen (2002)
2e prijs Nederlandse Kampioenschappen Kyu graden te Zutphen (2003)
2e prijs Open Kyu graden toernooi te Dordrecht (2003)
3e prijs Nederlandse Kampioenschappen Kyu graden te Zutphen (2004)
3e prijs Open Nederlandse Kampioenschappen te Dordrecht (2005)
Raymon werd Sportman van het jaar van Dordrecht in 1999.
Geselecteerd voor de Open Wereldkampioenschappen Kyokushin-Karate welke worden gehouden van 16 t/m 18 november 2007 in Tokio, Japan, het EK in mei 2008 in Spanje, en het All American Open Karate Championships 2008 in New York.

 

 

Theo van der Sluis (1e Dan)

NIC_2285Sempai van de Sluis is in 1966 bij Henry Seriese in Rotterdam begonnen met Kyokushin-karate.

Is in 1969 na schoolovername door Shihan Hollander tot 2e kyu gegradueerd. Bij de toendertijd opgezette dependance van dojo Hollander in Ridderkerk, o.l.v. Jan Vleesenbeek, was hij enige tijd assistent.

Theo volgde een studie fysiotherapie, en werkte als militair sportinstructeur, waardoor hij genoodzaakt was de Kyokushin-trainingen voor lange tijd te onderbreken.

Oude liefde roest niet, en in 1984 meldde hij zich opnieuw aan bij Shihan Vleesenbeek in de huidige dojo.

In eerste instantie was dit om de conditie bij te houden, de motivatie was echter zo sterk, dat sempai van der Sluis na hard trainen en een zwaar examen tot 1e dan werd gegradueerd.

Sempai van der Sluis is haptonoom /fysiotherapeut en geeft coaching en vaardigheidstraining op haptonomische basis, aandachttrainingen(mindfulness) en meditatie bij InHARA in Dordrecht en is meestal op donderdagavond in de dojo aanwezig voor eventuele vragen.

 

 

 Ben van der Waal (1e Dan)

NIC_2274Is op 33-jarige leeftijd begonnen met Kyokushin karate in de oude Dojo op de Zuidendijk in Dordrecht.

Hij heeft in 1991 zijn zwarte band behaald tijdens het internationale zomerkamp in Papendal in aanwezigheid van Shihan Keiji Sampei.

Aansluitend is hij begonnen met een cursus voor scheidsrechter, waarvoor hij in 1992 zijn licentie heeft behaald.
Sinds 1987 begon Ben met het assisteren van de lessen en geeft sinds enkele jaren zelf met veel plezier en inzet les aan de jeugd.

Karaktervorming en het verleggen van de eigen grenzen vindt hij de mooiste aspecten van het Kyokushin karate.
Hij hoopt deze gevechtskunst nog lang te kunnen beoefenen.