Kyokushin Karate voor de jeugd

Kinderen groeien niet vanzelf op tot gezonde lichamelijk goed ontwikkelde jonge mensen. Bewegingsstoornissen of slechte houding komen regelmatig voor. De oorzaak ligt vaak in een teveel aan energie en een gebrek aan veelzijdige beweging.

Karate is een vorm waar deze veelzijdige lichaamsbeweging in zit. Een karatetraining vergt de inzet van alle spiergroepen. Daarnaast krijgt uw kind ook een gedegen mentale scholing. Discipline, wederzijds respect en hoffelijkheid zijn inherent aan de training in het Kyokushin karate. Uw kind kan op positieve wijze het teveel aan energie en stress kwijt. Met enige regelmaat geven ouders en opvoeders complimenten, omdat zij vinden dat de trainingen zo een positieve invloed hebben op het gedrag van hun kinderen.

Wat is het doel van jeugdkarate?

  • de motoriek verbeteren met alle bewegingsvormen die voor karate van belang zijn.
  • de jeugd wennen aan sportief bezig zijn met een gedisciplineerde aanpak, in Japanse sfeer.
  • de jeugd iets leren van zelfverdediging, hetgeen in een gecompliceerde maatschappij als de onze van onnoemelijk belang is.
  • eventueel de jeugd rijp maken voor karate in wedstrijdvorm.

Hiernaast worden de kinderen vertrouwd gemaakt met de vijf gouden (kyokushin) karateregels en begrippen zoals: karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline en zelfbeheersing.
De jeugd is verdeeld over 3 groepen en iedereen traint in principe twee keer per week.

  • Beginners (6 t/m 10 jaar) trainen op dinsdag- en vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.
  • Gevorderden (6 t/m 10 jaar) trainen op dinsdag- en vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur
  • Jeugd ( 11 t/m 13 jaar) traint op maandag- en donderdagmiddag van 17.00 – 18.00 uurIMG_8753