Stootzaktraining

De stootzak training is een training gebaseerd op diverse trap en stoottechnieken uit de vechtsport welke uiterst veilig op de stootzak uit te voeren zijn zonder dat u u druk hoeft te maken om een eventuele tegenstander. De training is tevens een uitstekende manier om het lichamelijke gestel te optimaliseren en om de huidige conditie te onderhouden en/of te verbeteren.

Het eerste deel van de training bestaat uit diverse conditionele elementen en kracht- en lenigheidsoefeningen. Het tweede gedeelte voornamelijk uit het aanleren en verbeteren van diverse technieken die uitgevoerd worden op de stootzak.

Doordat u op uw eigen niveau traint en dus niet te maken hebt met een tegenstander hebt u dus ook zelf een grote invloed op de intensiteit van de training.

 

Kickboksen

 Kickboksen is een sport waarbij zowel de handen als de benen en knieën mogen worden gebruikt om stoten en schoppen te maken op het gehele lichaam.

Het doel van de training is het aanleren van de diverse technieken van het kickboksen maar ook het bieden van een all-round workout zodat tevens de kracht, lenigheid en conditie geoptimaliseerd wordt. Tijdens de training wordt er geoefend op de stootkussens of op elkaar, maar wel met dien verstande dat er verantwoord en met respect met elkaar wordt omgegaan en dat de spelregels nageleefd worden. Het niveau is uiteenlopend, van beginner tot gevorderde en dus is de training voor iedereen toegankelijk ongeacht de conditie, ervaring met (vecht)sporten, of leeftijd.

 Kyokushin-Karate

Kyokushinkai (ook wel kyokushin) is net als andere karatestijlen, een van oorsprong Japanse vechtkunst. De uitvinder van deze stijl is Masutatsu Oyama. Karate op zich is een van traditioneel Chinees kempo afgeleide gevechtskunst uit China, die in Okinawa en later in Japan verder is ontwikkeld.

In 1953 richtte Masutatsu Oyama de Kyokushinkai-Kan op. De betekenis hiervan is:

  • Kyoku = het uiterste.
  • Shin = waarheid.
  • Kai = samenwerken.
  • Kan = gebouw, school.

 

Kyokushinkai staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van “full contact” karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de onderdelen kihon, kumite, kata en tameshiwari alle verplichte onderdelen bij examens zijn. Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Kyokushinkai heeft een basis (Kihon) van 6 kata’s. In deze kata’s zijn de basisbeginselen ondergebracht.

  • 3x Sukugi kata (gericht op balans en beentechnieken)
  • 3x Taikyoku kata (gericht op balans en armtechnieken)
  • 5x Pinan kata
  • En verder nog 12 hogere kata waarin alle aspecten van karate terugkomen.

U kunt bij ons meedoen aan examens en wedstrijden, maar u kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. Plezier, verbetering van conditie- en uithoudingsvermogen en verbetering van het complete lichamelijke gestel staan voorop tijdens de lessen en natuurlijk houden we rekening met een ieder zijn of haar fysieke mogelijkheden en niveau.

Kyokushin-Karate 40+

De 40+ groep is voornamelijk opgericht voor de mensen die willen beginnen met karate, of oud-leerlingen die na jaren geleden te zijn gestopt, het karate weer een nieuw leven in willen blazen, maar liever niet meer mee willen trainen met de jeugd / jongeren.

Deze training is inhoudelijk hetzelfde als de andere karatelessen, alleen zal alles op een iets rustiger tempo gebeuren en is er iets meer ruimte voor uitleg en begeleiding.

Dames groep Dans en Beweging

De damesgroep traint op maandag- en donderdagochtend. Het is voornamelijk voor dames van 35 jaar en ouder die wat aan beweging en conditie willen doen, maar er tegenop zien om een sportschool binnen te stappen. Tijdens deze speciale uurtjes zijn heren niet toegestaan in de sportschool.

Tijdens het eerste uur staat dans en bewegen op muziek centraal. Het uiteindelijke doel is om het algehele lichamelijk gestel te bevorden en te optimaliseren, de conditie op te bouwen en vet te verbranden.

Na het eerste uur is er tevens de gelegenheid om op de speciale Nautilus apparaten te werken aan de conditie en de opbouw van spierkracht.

Jeugd Karate

De jeugd kan het karate leren vanaf 6 jaar oud. De kinderen krijgen langzaam bijgebracht wat discipline en respect voor de ander betekent en tevens wordt hen stapsgewijs de basis van het Kyokushin-karate bijgebracht.

Kinderen kunnen bij ons ook meedoen aan examens en wedstrijden, maar ze kunnen de sport ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. Ook bij deze les zijn alle niveaus van harte welkom en wordt een ieder begeleid op zijn of haar eigen niveau.

Voor kinderen die een Autisme Spectrum Stoornis hebben is karate ook een heel goede sport om te beoefenen.

Door duidelijke structuren binnen de les weten kinderen bij voorbaat wat hen te wachten staat en hoe ze zich dienen te gedragen. Kinderen die last hebben van ADHD kunnen ook prima hun energie kwijt in het karate. Het is een leuke manier van sporten welke goed is voor de motoriek en de algemene ontwikkeling.