NK Junioren en Hurricane Cup 2012

Dordrecht, 6 oktober 2012

De Sportboulevard in Dordrecht stond vandaag in het teken van de Open Nederlandse Kampioenschappen Kyokushin-Karate voor Junioren. Gelijktijdig met dit NK vond de Hurricane Cup 2012 plaats, die ditmaal enkel voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar werd gehouden.

Totaal waren er ongeveer 140 deelnemers vanuit Frankrijk, Polen en Nederland. De wedstrijden begonnen wat later dan oorspronkelijk gepland, doordat het een en ander gewijzigd moest worden in de gewichtsklassen.
Uiteindelijk begonnen de wedstrijd om ongeveer 11.45 uur, waarbij eerst op 3 matten werd gevochten, later werden dit 2 matten, om uiteindelijk alle finales op 1 mat te laten plaatsvinden.

Direct na de pauze volgde de officiele opening van het toernooi, wat direct werd vervolgd met een schitterende demonstratie van Sempai Michel van Zanten van Budokai Dordrecht.
De demo bestond uit het doorschoppen van drie honkbalknuppels, om vervolgens een stapel stenen te breken met zijn elleboog, waarna een zestal dakpannen, door een stoot met zijn vuist eraan moesten geloven. Hij sloot af door een aantal blokken ijs door te schoppen.

Hierna werden de wedstrijden vervolgd. Om ongeveer 16.00 uur, net voor de finales plaats zouden vinden, werden twee demonstraties gegeven door de dansers en danseressen van dansstudio Bounceuit Papendrecht, deze groep zal over twee weken in dezelfde sporthal meedoen aan het WK Hiphop.

Uiteindelijk waren de finales om ongeveer 18.00 uur afgelopen, waarna de prijsuitreiking volgde. De uitslagen kunt u vinden bij de resultaten. Het fotomateriaal zal zo spoedig mogelijk op de website verschijnen.

Alle deelnemers, hartelijk gefeliciteerd met de behaalde prijzen.
Verder willen wij alle deelnemers, coaches, scheidsrechters, sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken. Zonder jullie allen, was het niet mogelijk geweest om er een mooie sportieve dag van te maken.

Osu,

Shihan Jan Vleesenbeek
Patrick Luitjes en Edwin van Trooijen

Leave a Comment