NK Kyokushin Karate Junioren

Sommelsdijk 4 oktober 2014,

Vanmorgen vroeg zijn een aantal jeugdleden vertrokken naar Sommelsdijk op Goeree-Overflakkee. Hier werden door de gebroeders Smit, van karateschool Kiyozumi, de Nederlandse Kampioenschappen Kyokushin-Karate voor junioren georganiseerd.
In eerste instantie hadden we elf deelnemers ingeschreven, maar helaas moesten drie personen zich afmelden, waardoor we uiteindelijk met acht deelnemers aan dit kampioenschap hebben deelgenomen.
De meisjes werden vertegenwoordigt door: Ruby Goedhart, Trijntje Bouman, Christel Wieringa en Ecem Yuksel.
De jongens werden vertegenwoordigt door: Jason en Fabian Groenenberg, Winston van de Graaf en Sonny Tromp.

Trijntje Bouman vocht prima, maar raakte haar tegenstander met een prachtige trap op het hoofd. De trap was dusdanig hard, dat haar tegenstander neer ging en de dokter vond dat zij beslist niet meer verder mocht vechten. Heel jammer voor Trijntje, maar hierdoor werd zij gediskwalificeerd, waardoor zij buiten de prijzen viel.

Christel Wieringa deed voor de eerste keer mee met wedstrijden. Ze vocht een wedstrijd die niet voor haar bedoeld was, omdat de naam verkeerd werd verstaan. De wedstrijd daarna wist ze helaas niet te winnen en hierdoor viel ze buiten de prijzen. Toch complimenten voor Christel, want ze heeft het op haar debuut heel goed gedaan.

Jason Groenenberg wist zijn eerste partij nog te winnen, maar daarna was zijn tegenstander te sterk, waardoor hij buiten de prijzen viel.

Winston van de Graaf begon heel goed in zijn partij, maar kreeg een verboden techniek te verduren, waarna hij later ook nog eens tegen een oude blessure aan liep. Hierdoor moest hij opgeven.

Uiteindelijk waren er ook nog prijswinnaars op dit NK. De eerste plaatsen waren voor Ruby Goedhart, Ecem Yuksel en Fabian Groenenberg. Sonny Tromp heeft een verdienstelijke derde plaats behaald. Ecem Yuksel won tevens nog de stijlprijs op dit NK.

Vlnr: Sonny Tromp, Fabian Groenenberg, Ecem Yuksel en Ruby Goedhart

Vlnr: Sonny Tromp, Fabian Groenenberg, Ecem Yuksel en Ruby Goedhart

 

Leave a Comment