World Cup 2013, Japan.

World Cup 2013, Japan.

Dordrecht, 22 januari 2013

De leden van Budokai Dordrecht zijn maandag 21 januari teruggekeerd vanuit Tokio, Japan.
Zij zijn daar geweest, met enkele supporters, voor deelname aan de KWF World Cup 2013, die daar gehouden werd op zondag 20 januari.
Dinsdag 15 januari vertrokken we in de ochtend naar Schiphol. Uitgerekend die dag hadden we te maken met sneeuwval en de drukste spits van de afgelopen 15 jaar. Uiteindelijk waren we na bijna 3 uur rijden op het vliegveld.

Aangezien vele vluchten waren geannuleerd of vertraagd, werden onze vluchten direct omgeboekt. Wij moesten twee uur later dan de bedoeling was naar Frankfurt om daar een andere vlucht naar Tokio te nemen. Helaas betekende dit wel dat we in Duitsland bijna 7 uur moesten wachten op onze vervolgvlucht. Volgens schema hadden we woensdag om 08.30 uur moeten landen in Japan, maar dat werd uiteindelijk ruim 9 uur later. Hierdoor was onze totale reistijd, van huis tot aan het hotel in Tokio, ruim 29 uur!

Ferry Hoogeveen en Patrick Luitjes deden mee namens onze Dojo bij de volwassenen. Ferry vocht in de +90 kg klasse, terwijl Patrick meedeed in de klasse van 35 jaar en ouder.
Bij de jeugd streden Ecem Yuksel, Ivana Luitjes, Sherilyn van Damme en Noah van den Broek om een plaats op het erepodium.
Totaal waren tijdens de World Cup 655 deelnemers aanwezig, uit landen als Argentinie, Kazachstan, Rusland, Noorwegen, Spanje, Polen, Ukrain etc.

Als eerste waren Noah, Ivana en Ecem aan de beurt. Zij vochten allen tegen iemand uit Japan. Noah had een jongen tegenover hem die zeker een kop groter was en als een sneltrein op hem af kwam. Hij verloor deze dan ook. Ivana kreeg tweemaal een waarschuwing voor een stoot naar het gezicht en dan lukt het alleen nog om te winnen op K.O. Ecem vocht een hele goede partij, maar kreeg haar tegenstander niet neer en de vier Japanse scheidsrechters waren toen van mening dat de Japanse gewonnen had, terwijl een verlenging meer op zijn plaats was geweest. Sherilyn won haar eerste partij, maar de tweede partij was de Japanse een maatje te groot voor haar, waardoor ook zij uit het toernooi lag.

Patrick Luitjes kreeg een sterke Poolse tegenstander tegenover zich. Hij wist een paar maal goed met binnenkant low-kick te scoren en aan de kant konden we goed zien dat de Pool daar last van had. Helaas kreeg Patrick een stoot op zijn neus, waardoor hij uit zijn spel raakte en de winst alsnog naar zijn Poolse opponent ging.

Ferry kreeg de kampioen van Argentinie tegenover zich. Een uit de kluiten gewassen tegenstander van ruim 102 kg. Ferry begon direct heel fel en wist met een Ippon te winnen. Uiteindelijk kwam hij in de finale tegenover een Rus te staan. De Rus had al in eerdere partijen laten zien geen gemakkelijke tegenstander te zijn. Ferry begon heel goed, maar kreeg ineens een stoot vol op zijn strot, waardoor de arts moest komen kijken. Ferry begon opnieuw heel fel, maar kreeg wederom een stoot vol op zijn strot. De Rus kreeg wel een waarschuwing, maar tot ieders verbazing werd hij wel tot winnaar uitgeroepen. Hier was het ook minimaal een verlenging geweest, maar helaas moest Ferry toch genoegen nemen met de tweede plaats, wat natuurlijk op een World Cup een schitterende prestatie is.

Voorafgaand aan de finales werden een aantal personen nog even in het zonnetje gezet. Shihan Jan Vleesenbeek kreeg van de president van de KWF, Shihan Loek Hollander, zijn 7e Dan uitgereikt. Heel verdiend voor iemand die 48 jaar karate beoefend en vandaag 64 jaar is geworden.

Ferry Hoogeveen hartelijk gefeliciteerd met je 2e plaats en Shihan Jan Vleesenbeek met je 7e Dan en je 64ste verjaardag.

OSU!!!

Leave a Comment