Jan Vleesenbeek

Shihan, 7e Dan

54 jaar alweer actief in het Kyokushin-karate. In 1965 begonnen bij Shihan Loek Hollander bij zijn toenmalige dojo in Dordrecht. Binnen 2 1/2 jaar behaalde jan de zwarte band (1e Dan). Dit examen werd tijdens de 1e Internationale zomerschool in 1968 in Ermelo afgenomen door de in 1994 overleden grootmeester Mas. Oyama. In 1970 werd Jan Vleesenbeek door de toenmalige leiding van buurthuis “De Ducdalf” gevraagd om wat “ontspoorde ” jonge vechtersbazen de pedagogische aspecten en discipline van het Kyokushin-karate bij te brengen De toen zelf pas 21-jarige Jan deed dat met veel plezier.

Later ontpopte Jan Vleesenbeek zich als trainer/coach tot een karateka van Internationale faam. Zo werd hij in 1991 door de NKKO aangesteld als bondscoach. Een functie die Jan met veel bezieling en passie voor meer dan tien jaren heeft bekleed. Zijn bekendste pupillen zijn uiteraard Peter Smit, Robert van Boxel en Berry Stal, maar ook vele anderen behaalden onder zijn leiding vele internationale en Nationale titels. Vanuit Japan werd Jan Vleesenbeek in 1993 tenslotte door Mas. Oyama tot 5e Dan bevorderd, enkele maanden voor het overlijden van de grootmeester.

Op dit moment bezit Jan de 7e Dan, die hem tijdens de World Cup 2013 in Japan werd uitgereikt door de President van de KWF, Shihan Loek Hollander in het bijzijn van het volledige bestuur van de KWF. Nog steeds traint “Shihan ” Jan met veel bezieling de jeugd en wordt regelmatig gecomplimenteerd door ouders, vanwege de positieve veranderingen die de jongelingen ondergaan door de discipline en gedragscode, die inherent is aan de beoefening van het Kyokushin-karate. Ook wordt hij nog regelmatig samen met o.a. Shihan Hollander uitgenodigd om in binnen en buitenland zomerkampen te leiden. Alles onder het motto “no pain, no gain”, want zonder een zware en gedegen fysieke en mentale training kun je nooit groeien tot oprecht karateka in de compromisloze wereld van Mas. Oyama\\’s Kyokushin-karate, is zijn mening.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit.

Aanmelden
Contact

Straatnaam 12
3000 AB  Rotterdam
Nederland

010-123 4567
mail@yourdomain.com
www.yourdomain.com